Grappige Dingen

Dino’s (B)log Dag 7

Gelachen vandaag zeg!  Ja honden hebben ook gevoel voor humor, hoor vooral die goedlachse Belgen en hun hondenrassen dus ook, je weet toch dat ik een heuse Bouvier Belge des Flandres ben he ? Maar goed, ik dwaal af.

Vandaag zijn we naar de dierenarts geweest en nee dat was niet het hoogtepunt vandaag, gewoon een soort van jaarlijks terugkerend iets, zeg maar. Nika kreeg een cocktail of zo iets hoorde ik ze zeggen, maar daarna als beloning gingen we naar een groot nat ding.

Mijn baasjes noemen dat “het Schildmeer”, geen idee waarom. Enfin, je kan daar dus reuze leuk spelen, hoewel ik nog niet los mag en aan een lange lijn moet lopen, omdat, zo heb ik begrepen van een van de baasjes, ze mij “nog voor geen meter vertrouwen” hetgeen vertaald in hondentaal ongetwijfeld zoiets moet betekenen dat ze bang zijn dat ik wegwaai of zo.

Nou, eenmaal uit de auto wilde ik natuurlijk laten zien hoe ver ik op het water kon lopen, voordat ik zonk, met behulp van een oude techniek die ik geleerd heb van een stokoude Mexicaanse hond uit het asiel waar ik eerst was.

Mocht natuurlijk weer niet. Eerst sjokten we in bejaarden tempo naar het strandje toe. Toen werd er met van die houten bijt-dingen gestoeid, hetgeen een acceptabel alternatief en mijn tweede keus zou zijn geweest.

Dit zijn dus die houten bijt-dingen waar je lekker aan kan hangen en in kan bijten.

Er werd niet alleen met die houten bijt-dingen gestoeid, maar ook door de baasjes weggegooid en omdat die dingen nogal schaars waren, wie denk je dat ze weer uit dat grote natte ding kon gaan halen? Ja precies, dat zal die goeie ouwe Dino wel weer even doen…

Nou, toen gooide het vrouwtje een van die bijt-dingen dus iets te hoog en een windvlaag slaat eronder en nadat mijn superieure brein talloze berekeningen heeft gemaakt.

Miljoenen van dit soort berekeningen per ms dus ja….

Joep, ik kan d’r deze keer echt mega ver in, maar was in mijn enthousiasme vergeten dat ik ook nog zo’n 80 kg aan baasje achter me aan heb hangen.

Nu sta je nog te lachen hè onnozelaar, maar zo direct…

Nou toen ik dus halverwege het grote natte ding gerend en gezwommen was…
Nee hoor, geintje, maar we waren wel ver en het baasje minstens zo nat als ik.

Zei* uuh kletsnat dus

Jammer dat dáár nou geen foto van is. Nah ja, noem me maar een halve gare, maar dat soort eenvoudige dingen maakt me gewoon blij…

Nika mocht af en toe ook wat uit het natte ding halen.

Blije Nika met bijt-ding in groot nat ding

Ten lange leste heb ik ’t vrouwtje nog een paar keer heuvelopwaarts gesleurd en d’r weer af natuurlijk.

Ja altijd lachen, die baasjes met hun onbeholpen manier van voortbewegen. Moeten ze maar niet zo eigenwijs op hun achterste poten lopen.

Al met al een mieterse dag, doen we morgen weer mkay ?

Comments

01/04/2021 at 1:11 am

Hey terrific website! Does running a blog like this take a massive amount work?

I have absolutely no knowledge of programming but I had been hoping to start my own blog in the near future.
Anyway, should you have any ideas or tips for new blog owners please share.
I know this is off subject nevertheless I just needed to
ask. Many thanks!Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Liefde is ...

14/02/2017