Grappige Dingen

Brief van een Bionische man

Aan; Teamleider van de Mechanische Afdeling
Van; Bionische eenheid 68590145

Betreft; Project “Fransenstein”

Zoals u ongetwijfeld bekend heb ik gisteren een nieuwe schouder gekregen, waarvoor dank. Het was wel hoog tijd want door het verdwenen dempingsmateriaal bereikte de sensorische input zijn maximale tolerantie niveau en een complete systeem afsluiting lag bij wijze van spreken “al om de hoek, klaar om toe te slaan”.

Het resultaat mag er zijn.

weer mooi dicht gemaakt

Een paar jaar terug nieuwe ooglenzen wegens cataract. Ik heb nagenoeg geen originele kies of tand meer in m’n bek. Onderhand is er al redelijk veel vervangen aan mij, maar er is nog veel werk te doen.

Ik ben niet van zo’n best fabricaat denk ik, want de eerste mankementen begonnen al na de eerste weken van de voltooiing van de assemblage, mijn ‘geboorte’. Zo bleek ik dauwworm te hebben, een voorloper van het allergische eczeem dat zich daarna ontwikkelde. Nou is het vervangen van het grootste orgaan bepaald geen sinecure, maar als het zou kunnen, dan graag, want de buitensporige aanhoudende sensorische input belast mijn karige Central Processing Unit (CPU) zodanig dat het RAM voortdurend wordt gebruikt, waardoor overige taken niet kunnen worden uitgevoerd.

Over allergieën gesproken; Het immuunsysteem dient beter te worden afgesteld want ik reageer overdreven sterk op pollen van bomen en grassen. Nergens voor nodig zou ik zeggen. Net zo min als een allergische reactie op huidschilfers van alles met haar en/of veren. Overbodig en onnodig, vooral niet nodig waar het honden betreft. Waarom ik ook zo sterk reageer op huisstofmijt-uitwerpselen (mooi scrabble woord ha,ha) is me ook een raadsel, tenzij het de bedoeling is dat ik alleen inzetbaar ben in een goed gesaneerde omgeving. Wel lekker schoon werk.

Er zijn nog meer wensen:

Zo moet ik na het Guillain-Barré syndroom doorgemaakt te hebben compleet nieuwe bedrading hebben, de sensors zijn wel in orde, maar zowel aan de motoriek en aansturing mankeert nog van alles en het automatische zelf herstel systeem doet er te lang over. Ook heb ik last van voortdurende sensorische foutmeldingen (zenuwpijnen).

Vanwege mijn astma en longembolieën graag een nieuwe set blaasbalgen, want die jongens slijten in een rap tempo. Oh en nu jullie toch bezig zijn en de boel open hebben liggen, controleer en vervang ook zo nodig even de leidingen, want die trombose verstopt de boel en daar moet echt wat aan gedaan worden.
Het zal niet eenvoudig zijn, want het stelsel dat de bloedstolling reguleert is gelijk evenredig complex als ingenieus, maar goed dat is jullie expertise, nietwaar?

De CPU gaat ook steeds trager werken, om maar te zwijgen over het RAM en het ROM. Door deze factoren is dataverlies aan de orde van de dag en allemaal terug te voeren op die nare ziekte van Parkinson. Eruit en vervangen die hele hap is mijn advies, tenzij mijn sympathieke (ahem) innemende (dubbel ahem) persoonlijkheid, mijn ik, niet gekloond en overgezet kan worden. Dan wordt ’t een heel ander verhaal.

Nu jullie toch in en aan het hoofd aan ’t rommelen zijn, kijk dan ook even naar de bedrading van de rechter audio input, want rechts ben ik sinds een jaar compleet doof. Ook moet ik helaas ernstige lekkage melden bij de drain voor het oog-bevochtiging systeem. Het is bijzonder ergerlijk om alles door een waas te moeten waarnemen, afgezien van de hinderlijke noodzaak om het overtollige vocht weg te moeten deppen.

De artrose in mijn linkerschouder is dan wel verholpen, maar andere gewrichten knieën pols en nek protesteren ook steeds vaker de laatste tijd. Dat krijg je nou van dat ongebreidelde prednisolon gebruik, maar ja wat moest ik anders? Slikken of, letterlijk, stikken.

Nou, geliefde “mecha’s”, aan de slag zou ik zeggen, want er is een hoop te doen en deze bionische eenheid is nog niet afgeschreven. Nog lang niet…

Comments

26/02/2017 at 9:57 pm

Heftig dat litteken!
Hopelijk knap je snel weer op. Inderdaad die bionische eenheid gaat vast nog een tijd mee. Hopelijk kunnen ze je op termijn nog wat meer opknappen en wordt je straks de man van 6 miljoen$ ha ha    Bossy Bastard
    28/02/2017 at 7:36 am

    Ja hè ? Hoewel door alle inflatie kun je over een poosje voor $ 1000.000,= misschien net een pak brood kopen, ha, ha, ha. Dus dat wordt dan eerder de 6 Billion Dollar man 😉Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Liefde is ...

14/02/2017